Sådan støtter du en medarbejder med stress

“Leder for stressramt: Hvordan gør jeg det rigtige?”

Det er et spørgsmål, jeg ofte får. Du får mine konkrete råd i dette blogindlæg. Du kan også bruge rådene, INDEN en sygemelding er nødvendig, og dermed måske undgå at en medarbejder bliver sygemeldt.

Du får en medarbejder tilbage efter en stresssygemelding. Det værste, du kan gøre, er ikke at tage styring. At lade alt være op til den stressramte: “Du når bare det, du når, og så mange timer du kan”.

Nederst finder du links til rådene  i printbar form. Du printe dem i en dansk eller engelsk udgave.

Tilbage fra stresssygemelding
En medarbejder kommer ofte tilbage på job efter en stresssygemelding med en forventning om, at alt fortsætter som før sygemeldingen.

”Nu er jeg jo rask.” Men så nemt er det ikke.

Hjernen har været ’brækket’, og derfor skal der ofte ’genoptræning’ til. Fuldstændigt, som vi ville have forventet med et brækket ben.

Kommer medarbejderen for hurtigt tilbage, risikerer I en ny sygemelding. Det kan koste dyrt – både rent menneskeligt og på bundlinjen hos virksomheden.

En leder begår ofte følgende fejl:

  • Lader medarbejderen vende tilbage på fuld tid fra dag eet.
  • Giver medarbejderen frie rammer: ”Du når bare det, du kan”.
  • Undlader at informere kollegaer og samarbejdspartnere om, at medarbejderen er retur på job, samt hvilke forventninger der p.t. er til medarbejderen (altså kommunikation).

Læs de konkrete råd her
Har du brug for dem på engelsk? Så har du dem her

0 kommentarer

Forfatter

Lise Terp

Jeg har mange års erfaring med rådgivning af ledere og specialister i videntunge miljøer. Både i private og offentlige virksomheder.

Ring til mig på 2245 5152 eller skriv til mig her og hør hvad jeg kan byde ind med!