Kursus i konflikthåndtering

Konflikt er tegn på engagement

 

Kursus i Konflikthåndtering kan både målrettes ledere og til teams/afdelinger. Det kan ligeledes forlænges til en hel dag eller forkortes til et foredrag.

Her beskrives et halvdags-kursus baseret på min bog ”Spind guld på konflikthåndtering”

 

Forhindrer konflikter, at I opnår de resultater, I ellers kunne have nået?

Det gør de sikkert, for med konflikter følger ofte en række andre problemer, som mange ikke tænker over:

 • Medarbejderne arbejder mindre fokuseret, fordi stridighederne dræner dem for energi. Og måske tør de ikke stille spørgsmål til kollegerne i forbindelse med deres opgaver
 • Konflikter og dårligt trivsel på arbejdspladsen kan ofte aflæses på sygefraværet
 • Løses konflikterne ikke i tide, kan det ende med, at mindst en medarbejder stopper

Alt sammen problemer, der hurtigt kan påvirke bundlinjen – og måske din bonus.

Så der er mange gode grunde til at forebygge. Desuden har du som leder ansvaret for alle konflikter i din afdeling. Den gode nyhed er, at det også er din fortjeneste, når tingene igen kører, som de skal. Samtidig er det let at forebygge konflikter effektivt, når du får de rette redskaber.

Måske er du i tvivl, om de tegn, du ser, betyder, at der er en konflikt

Det kan være, at du bemærker, at:

 • nogle af medarbejderne har ændret adfærd. Måske er de blevet mere stille eller larmer mere, end de plejer
 • hele afdelingen ikke spiser frokost sammen så tit, som I gjorde engang, eller at medarbejderne er holdt op med at heppe på hinanden, når de opnår nogle gode resultater
 • medarbejderne bagtaler hinanden
 • I har en halvdårlig stemning, som du ikke kan sætte ord på

Alle de tegn er små advarsler om, at noget er galt. Lærer I at lytte til signalerne og håndtere dem nu, kan I undgå, at de udvikler sig til en konflikt.

Måske er du irriteret over, at I skal bruge tid på uoverensstemmelserne. Du vil sikkert hellere bruge tiden på at finde løsninger, eksekvere på dine KPI´er og øge omsætningen.  Men er der først et problem, er du nødt til at gøre noget ved det. Ellers bliver det højst sandsynligt bare værre. Og så bliver det rigtig dyrt

Jo hurtigere du tager kontrollen over konflikten, jo mere tid sparer du. Og jo før kan dine medarbejdere og du selv igen fokusere på at nå nogle gode resultater.

Samtidig kan du ”spinde guld”, når I lærer at gå ind i konflikterne. For de opstår af en grund. De opstår, fordi dine medarbejdere er engagerede i deres arbejde og vil opnå noget. Når de lærer at sætte ord på, hvad de gerne vil, kan du bruge den viden til at optimere arbejdsgangene, så de bliver endnu bedre.

Og når dine medarbejdere bliver bedre til at håndtere mindre uoverensstemmelser, før de vokser, slipper du også for at håndtere de store konflikter.

I mange tilfælde kan et konflikthåndteringskursus være løsningen. Ring gerne til mig på 22 45 51 52 eller tryk på knappen og send en mail hvis du er i tvivl om, hvorvidt et kursus er den rette løsning for jer, eller om vi i stedet skal finde en anden løsning.

På dette halvdagskursus i konflikthåndtering lærer I

 • hvornår der er tale om en konflikt
 • hvordan I kan bruge konflikttrappen til at afkode, hvor alvorlig situationen er, og hvornår I kan løse den selv
 • hvordan I kan analysere en konflikt og de forskellige parters roller gennem dramatrekanten
 • hvordan sprog, kropssprog og adfærd kan få en uoverensstemmelse til at eskalere eller det modsatte
 • hvordan I kan håndtere konflikter til og med trin 3 på konflikttrappen.

Undervejs på kurset vil I få mindre øvelser i konflikthåndtering.

Kurset kan eventuelt forlænges til et dagskursus eller forkortes til et foredrag.

Hvem underviser på konflikthåndteringskurset?

Jeg, Lise Terp, har arbejdet med at forebygge og løse konflikter på arbejdspladser siden 1998. Efter at have arbejdet som leder i 10 år, etablerede jeg min egen konsulentvirksomhed i 2007, hvor jeg har specialiseret mig i lederudvikling og konfliktløsning.  I 2018 skrev jeg bogen ”Spind guld på konflikthåndtering”, og dette kursus af samme navn bygger på indhold fra bogen, som i 2019 også er udkommet på engelsk.

På listen over kunder, jeg har undervist for, er Finansministeriet, Empowermind og Københavns Erhvervsakademi, ligesom jeg har faste undervisningsaftaler hos People Test Systems og Demant (tidligere Oticon).

Pris for et halvdagskursus (3.5 time) på Sjælland inklusive pauser: 17.000 kroner ekskl. moms.

For kurser i resten af landet kommer der et transporttillæg oveni prisen.

“Lise formår at gøre tingene simple. I ledelse og HR kommer vi tit til at gøre det hele komplekst og besværligt, og det er waste of time med en masse tung teori. Lederne har ikke tid til at læse det, og det er svært at bruge. Lises bog derimod er en praktisk anvendelig pixibog, som sætter fokus på værdien af tydelig ledelse og at tage tingene i opløbet.

Nadia Fisker

HR Director, Visma Software SMB

JEG HAR LØST OPGAVER FOR

Få 15% rabat på GoLearn Ledelseskurser
- og modtag rabatkode direkte i din mailbakke. Jeg er underviser hos GoLearn Ledelseskurser, og det giver dig mulighed for at få 15% rabat, når du tilmelder dig kurser hos dem.
Tak for at tilmelde dig. Der vil blive sendt en rabatkode direkte til din mail.
Samtidig tilmelder du dig min mailingliste, hvor du modtager nyttig viden og værktøjer, der hjælper dig med at skabe resultater for dig og dine medarbejdere.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×