Teamudvikling – Styrk teamsamarbejdet og undgå konflikter

Teamudvikling gør gruppedynamik til en fordel. Derfor kan få I hjælp gennem en forandringsproces og samtidig styrke samarbejdet og fremme arbejdsmiljøet.

Måske skal I

  • slås sammen med en anden afdeling
  • flytte til nye lokaler
  • løse en helt ny type opgave fremover
  • blive endnu bedre til at løse fælles opgaver og komme i mål på bedste vis

Eller måske er forandringerne sket, og nu er det dit job som leder at sikre, at ændringerne ikke påvirker medarbejdernes trivsel (mere end højest nødvendigt).

Med teambuilding kan jeg facilitere et udviklingsforløb, hvor I får sat ord på, hvordan I oplever samarbejdet i teamet. Både styrker og udfordringer.

Hvordan foregår teamudvikling?

Som opstart til et teamudviklingsforløb holder jeg et indledende møde på cirka 2½ time med dig og eventuelt din leder eller repræsentant fra HR-afdelingen. Her beskriver I teamet og den udfordring, I står med, og vi lægger en strategi for forløbet.

Pris for opstartsmøde + forberedelse: 8.000 kroner ekskl. moms.

Selve forløbet består herefter af enten

5 møder af 2½ time + forberedelse: 35.000 kroner eks. moms

eller

10 møder af 2½ time + forberedelse: 60.000 kroner eks. moms

Ønsker I en anden sammensætning af forløbet, så finder vi naturligvis ud af det.

Prisen inkluderer kørsel i Storkøbenhavn. Kørsel på resten af Sjælland afregnes efter Statens kilometertakst, mens kørsel i resten af landet aftales separat.

Jeg anbefaler, at vi indleder forløbet med en People Test Systems personlighedstest. PTP er en af de mest grundige personlighedstest. Den undersøger 12 overordnede karaktertræk med i alt 33 underliggende egenskaber og er løbende blevet evalueret og udviklet på i over 12 år.

Normalt koster en PTP-personlighedstest 5.500 kroner ekskl. moms inkl. personligt feedback 1.5t. Køber I mere end 5 test på en gang, er prisen 4.400 kroner ekskl. moms stykket.

Med testen får hver medarbejder både en større forståelse af sig selv og sine personlige værdier, samtidig med at vi kan bruge resultaterne fra testen til at se på dynamikken i gruppen. Eventuelt ved at anonymisere navnene.

Derfor kan vi ofte nøjes med 5 gruppesamtaler i stedet for 10 ved at bruge test. Udover at prisen for gruppeforløbet næsten halveres, reduceres medarbejdernes samlede tidsforbrug også, og mange sætter mere pris på den del af forløbet, hvor de specifikt bliver klogere på sig selv end samarbejdsøvelser og flere møder med teamet.

Så vil du tage hånd om dine medarbejdere, sikre god kommunikation og arbejdsglæde, så ring til mig på 22 45 51 52 eller send en mail. Så vender jeg tilbage.

“Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var Lise, jeg skulle have fat i, da jeg havde brug for ledersparring og teamudvikling. Lise har både lavet profiler på mig og mit team og har givet nogle meget præcise og brugbare analyser af profilerne bagefter. Det har givet os en helt anden forståelse af hinanden. Lise kæder oplysningerne sammen og stiller rigtig gode spørgsmål. Hvis nogen svarer: ”Det ved jeg ikke lige, hvad jeg skal sige til”, kan hun finde på at spørge: ”Hvis du vidste det, hvad ville du så sige?”

People-Test-System-testene, som Lise arbejder ud fra, er anderledes end andre tests, fordi de skaber opmærksomhed i stedet for at stigmatisere og fordømme. De konkluderer ikke, hvad der er godt eller skidt, men hvordan mennesker er anderledes. Det er genialt og har været en kæmpe hjælp til at sammensætte vores teams mest optimalt. Nu tænker vi over, hvad det betyder, at vi er forskellige, og hvordan vi virker overfor dem, ikke er som os selv. Lise er blevet en fortsættelse af mine egne tanker. Hun ved, hvordan jeg tænker og folder mine tanker ud. Derfor behøver jeg ikke selv sætte ord på og forklare, og samtidig spotter hun også tit noget, jeg ikke selv havde tænkt over. Det gør, at jeg er blevet bedre til at sparre med andre ledere og lægge mærke til, hvornår de trænger til sparring. Nogle skal jo lokkes lidt, og når jeg ved, hvilken type de er, kan jeg bedre hjælpe dem. Lise er totalt i øjenhøjde og har styr på sin teori. Men det, jeg mærker, er, at hun er her, hvor jeg er.”

Hanne Munch

Leder af Hjemmeplejen, Center for Sundhed og Omsorg, Helsingør Kommune

JEG HAR LØST OPGAVER FOR

Tilmeld nyhedsbrev
Få de første to kapitler af ”Spind guld på konflikthåndtering”, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev om ledelsesrelaterede emner, som du til enhver tid kan afmelde med et enkelt klik.
Tak for at tilmelde dig nyhedsbrevet. Du skal bekræfte din email, før du bliver sendt videre. Følg instrukserne på siden.
E-bogen er omtalt af Dansk Håndværk, Dansk Byggeri og Mestertidende.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×