Teamudvikling

Styrk teamsamarbejdet og undgå konflikter

 

Med teamudvikling bliver det en fordel, at dine medarbejdere er forskellige – og at de ikke ligner dig.

Hvis du overvejer teamudvikling, kan det være, at I

  • aktuelt har mange konflikter. Eller uro, og du vil forebygge en konflikt
  • ikke arbejder effektivt eller udnytter hinandens styrker
  • har brug for at optimere samarbejdet og arbejdsmiljøet

Eller måske er I midt i en forandringsproces og skal

  • slås sammen med en anden afdeling eller udvide afdelingen
  • flytte til nye lokaler
  • løse en helt ny type opgave fremover

Det kan også være, at forandringerne sket, og alle nu skal lande hurtigt i den nye situation, så de igen kan arbejde optimalt. Eller at du er ny leder og vil have styr på team med det samme.

Med teambuilding kan jeg facilitere et udviklingsforløb. Her lægger vi en strategi for, hvordan I fremover samarbejder mest effektivt og bliver ved med at have gejsten til at yde jeres optimale.

Hvordan foregår teamudvikling?

Som opstart til et teamudviklingsforløb holder jeg et indledende møde på cirka 2½ time med dig. Her beskriver du teamet og den udfordring, I står med, og vi lægger en strategi for forløbet.

0pstartsmøde + forberedelse er inkluderet i prisen for forløbet.

Selve forløbet består herefter af enten

5 møder af 2½ time + forberedelse: 35.000 kroner eks. moms

eller

10 møder af 2½ time + forberedelse: 60.000 kroner eks. moms

Prisen inkluderer kørsel i Storkøbenhavn. Kørsel på resten af Sjælland afregnes efter Statens kilometertakst, mens kørsel i resten af landet aftales separat.

Med tests kan I forkorte teamudviklingsforløbet

Ofte kan I nøjes med det lille forløb med 5 teamsamtaler, hvis vi indleder forløbet med en People-Test-Systems-personlighedstest.

Her besvarer I alle en test og får en individuel tilbagemelding af mig, hvorefter vi begynder teamforløbet med at gennemgå udfordringer og styrker i anonymiseret form. Derfor bygger resten af forløbet på konkret viden om, hvem I er. Og fremover har du som leder et helt andet – og meget mere præcist – billede af dine medarbejderes styrker og svagheder.

Udover at prisen for teamforløbet næsten halveres på den måde, reduceres medarbejdernes samlede tidsforbrug også. Mange medarbejdere foretrækker desuden at blive klogere på sig selv gennem testen i stedet for flere møder med teamet.

PTP er en af de mest grundige personlighedstest. Den undersøger 12 overordnede karaktertræk med i alt 33 underliggende egenskaber og er løbende blevet evalueret og udviklet på i over 12 år.  Vi arbejder ud fra 6 teamroller, der kommunikerer og arbejder på vidt forskellige måder og motiveres og demotiveres af specifikke opgaver og adfærd.

Du og dit team kan også vælge at koncentrere jer om teamrollerne, som indledning til forløbet. Det er en kortere test, og I behøver ikke der individuelle tilbagemeldinger. Mulighederne er mange, rådgiver dig gerne inden du beslutter dig for, hvilket forløb, der passer bedst til dig og dit team.

Hør mere om teamudvikling eller tests

Har du spørgsmål, kan du bare ringe til mig på 22 45 51 52 eller booke 15 min. gratis samtale. 

“Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var Lise, jeg skulle have fat i, da jeg havde brug for ledersparring og teamudvikling. Lise har både lavet profiler på mig og mit team og har givet nogle meget præcise og brugbare analyser af profilerne bagefter. Det har givet os en helt anden forståelse af hinanden. Lise kæder oplysningerne sammen og stiller rigtig gode spørgsmål. Hvis nogen svarer: ”Det ved jeg ikke lige, hvad jeg skal sige til”, kan hun finde på at spørge: ”Hvis du vidste det, hvad ville du så sige?”

People-Test-System-testene, som Lise arbejder ud fra, er anderledes end andre tests, fordi de skaber opmærksomhed i stedet for at stigmatisere og fordømme. De konkluderer ikke, hvad der er godt eller skidt, men hvordan mennesker er anderledes. Det er genialt og har været en kæmpe hjælp til at sammensætte vores teams mest optimalt. Nu tænker vi over, hvad det betyder, at vi er forskellige, og hvordan vi virker overfor dem, ikke er som os selv. Lise er blevet en fortsættelse af mine egne tanker. Hun ved, hvordan jeg tænker og folder mine tanker ud. Derfor behøver jeg ikke selv sætte ord på og forklare, og samtidig spotter hun også tit noget, jeg ikke selv havde tænkt over. Det gør, at jeg er blevet bedre til at sparre med andre ledere og lægge mærke til, hvornår de trænger til sparring. Nogle skal jo lokkes lidt, og når jeg ved, hvilken type de er, kan jeg bedre hjælpe dem. Lise er totalt i øjenhøjde og har styr på sin teori. Men det, jeg mærker, er, at hun er her, hvor jeg er.”

Hanne Munch

Leder af Hjemmeplejen, Center for Sundhed og Omsorg, Helsingør Kommune

JEG HAR LØST OPGAVER FOR

Styr samtalen med to små ord
To ord har meget mere magt, end de fleste er klar over: ”Man” og ”Og”. Hør hvorfor på to videoer, og bliv en bedre leder på 4 minutter.
Tak, du er nu tilmeldt.
Når du trykker tilmeld, skriver du dig samtidig op til mit nyhedsbrev om ledelse og konflikthåndtering. Du kan selvfølgelig afmelde dig igen med et enkelt klik
Don't miss out. Subscribe today.
×
×