Stresshåndtering

Stresshåndtering handler om at få styring i dit liv tilbage.

Hvem sidder i førersædet i dit liv?

Stresshåndteringsforløb kan påbegyndes inden stressen har overtaget styringen eller når stressen fylder så meget, at den har overtaget styringen. Der vil være lidt forskel i opbygningen af forløbet i de to situationer. I begge tilfælde får værktøjer, så du fremover selv bliver god til stresshåndtering. Du finder ud af, hvad der virker for dig.

Hvad er stress?

Stress er reaktionen på lang tids overbelastning.

Det er en reaktion på, at der er ting i dit liv, som gennem længere tid har påvirket dine følelser og tanker negativt – så massivt at din krop måske også reagerer.

Stress giver både fysiske, mentale og følelsesmæssige reaktioner. I svære tilfælde kan helt dagligdags ting virke uoverskuelige.

Stress kan både opstå i arbejds- og privatlivet. Ofte er det en blanding, da det er den samme krop, sjæl og hjerne, du har med dig begge steder. Stresshåndtering er vigtig, uanset den primære kilde,

› Gode råd til ledere med stressramte medarbejdere

› Sådan kan stress opleves

› God råd til kollegaer til stressramte

Hvis du gerne vil have generel rådgivning eller foredrag om stress, så kig her:

Stressrådgivning

Inden stress bliver styrende

  • Hvad er vigtigt for DIG, og hvad er dine værdier?
  • Hvilke forventninger har du og andre til dig?
  • Hvad giver næring til stressen?
  • Hvad sker der lige inden, du mærker stress?
  • Hvad hjælper dig til at begrænse stresspåvirkningen?
  • Hvordan finder du ressourcerne til at passe på dig selv?

stresshåndtering - inden stress bliver styrende

 

Når din stresspåvirkning er blevet styrende

Så skal der mere til end almindelig coaching.

  • Hvor meget er din krop påvirket?
  • Vil det være en god ide, at tale med en læge?
  • Vil det være en hjælp at blive sygemeldt – hel- / del-tid?
  • Du skal have hjælp! F.eks. til at finde en struktur på jobbet, der beskytter dig mod de påvirkninger, som giver næring til stressfølelsen.

Hvordan?

Et coachingforløb strækker sig over tid. Udviklingen sker i tiden mellem vores møder. På det første møde sætter vi rammerne: Hvordan har du det nu? Hvordan vil du gerne have det, når forløbet er slut? Har du brug for støtte og hjælp fra andre? F.eks. din chef. Alt det samles i en skriftlig aftale, der danner grundlag for det videre forløb.

Når en virksomhed betaler forløbet, er det vigtigt at jeg også har kontakten til virksomheden, for at kunne give den bedst mulige hjælp og rådgivning.

Eksempel på forløb:

Indhold af et typisk forløb

Hvad er min rolle i forløbet?

Du er eksperten på dit liv. Jeg lover at støtte og udfordre dig med spørgsmål og hypoteser. Du vil få ærlig og kærlig feedback. Har du brug for, at jeg f.eks. inddrager din arbejdsplads, så gør jeg det. Hvis det er din arbejdsplads, der betaler dit forløb, er der særlige rammer for forløbet. Kontakt mig og hør nærmere. Du skal tilbage i førersædet, så du styrer dit liv.

Du er velkommen til at ringe til mig på 22455152 og få et gratis råd – max 15 minutter

“Lise Terp har en unik kombination af hardcore management- / ingeniørtilgang og en helt særlig psykisk indfølingsevne. Jeg kan kun varmt anbefale Lise som coach eller rådgiver for ledere og ekspertmedarbejdere i alle lag; enhver, der sidder i stolen hos Lise, vil få en en coach og rådgiver med en skarp og direkte rådgivning såvel som coaching, iblandet en stor visdom og indsigt i såvel ledelse og organisation som i den menneskelige psykologi.”

Majken Matzau

Direktør, Matzau Erhvervspsykologer

JEG HAR LØST OPGAVER FOR